Je hebt geen kindercoach nodig voor je kind!

angsten belemmerende overtuigingen kindercoach onzekerheid overtuigingen patronen patronen doorbreken woedebuien
Je hebt geen kindercoach nodig

Woedebuien, onzekerheid, faalangst. Allemaal redenen om met je kind een traject bij een kindercoach te volgen. En je kind zal daar ook zeker van leren. De woedebuien zullen afnemen, je kind wordt zelfverzekerder, zal meer durven en wordt minder angstig.

 

Maar..

 

Ja er is een hele grote maar!

 

In 99% van de gevallen is het niet genoeg als alleen je kind een coachingstraject volgt. Dat komt doordat jouw kind onderdeel is van een systeem, namelijk het familiesysteem. Extreem emotionele buien, onzekerheden en angsten van je kind komen bijna altijd voort uit hoe jij je bewust én onbewust gedraagt naar je kind.

 

Ik wil jou zeker niet de schuld geven van het gedrag van je kind, want ook jij komt uit een familiesysteem. Ook jij hebt vanuit jouw jeugd en jouw opvoeding overtuigingen en daarmee patronen meegekregen. En vanuit die overtuigingen en patronen reageer je naar iedereen in je omgeving. En omdat je kinderen zo dicht bij je staan, zijn zij vaak de eerste die jou weten te raken in die overtuigingen en patronen.

 

Gevolg daarvan is dat jouw kind weer ook zijn overtuigingen creëert en vanuit die overtuigingen ontstaan zijn patronen. Deze patronen helpen je kind om erbij te blijven horen, om geen afwijzing te ervaren. Het gevolg daarvan kunnen woedebuien, onzekerheden en angsten bij je kind zijn.

 

Het kan heel helpend zijn voor je kind om om te leren gaan met deze woedebuien, zijn onzekerheden en/of angsten. Maar ervaring leert dat wanneer de ouders niet meegaan in zo’n traject en dus niet naar zichzelf kijken, de situatie binnen een paar maanden weer terug bij af is. Wanneer de kern namelijk niet geraakt wordt en er geen afstand wordt genomen van de overtuigingen, blijft je kind terugkeren in zijn patronen die hem duidelijk niet helpen.

 

Het is dus nog veel helpender om jouw eigen overtuigingen en patronen aan te gaan kijken. Wanneer jij naar jouw kern durft te gaan kijken, ruim je direct ook de kern van je kind op.

 

Als jij jouw sh*t opruimt, geef je dat niet mee aan je kind.

 

Durf jij het aan?!

 

Als je je vóór 1 juli 2023 aanmeldt voor een gratis Family Feelings kennismakingsgesprek, krijg je een traject van 5 sessies incl. tussendoor mail/whatsapp contact wanneer dat nodig is, voor maar €370,-. Vanaf 1 juli 2023 gaan de prijs definitief omhoog en komt deze lage prijs nooit meer terug!

 

Voel je welkom!